Sanırım iki sene önceydi... Adana'dan günü birlik Gaziantep'e geçip, sadece yeme-içme üzerine kurulu bir gezi yapmıştık. Sabah Katmerci Zekeriya Usta'dan hemen sonra yemek müzesini gezerken orada çalışan görevliden gelen tavsiye üzerine bu nohut dürümde ne ola ki diyerek Nohutçu Adil Usta'nın yolunu tutmuştuk. İlk bakışta salaş bir mekan, tezgah üzerinde bir salata, salçalı bi karışım ve yandaki fırından gelen sıcak pideler vardı. Bu mu şimdi, ı ıhhh ben yemem diye tutturdum önce. Hem ekmek arasında nohutun ne işi vardı :) Eşimin ısrarı üzerine eee hadi bi çeyrek yiyim dedim, yemeye başlamamla ımmmmmm, ımmmm iyiymiş, aşkım bana bi tane daha söylesene demem bir oldu :) Ara ara evde kendimde yaparım, tabi bi Adil Usta kadar olamasak da SWL usülü nohut dürüm gayet tatminkar ;)
Malzemeler:
Nohutlu Harç İçin:
- 800 gr haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber, karabiber, kimyon, tuz
Salatası İçin:
- 2 domates
- Bir demet kıvırcığın yarısı
- 1 kırmızı soğan
- Yağ, sirke, limon, tuz
Sarmak İçin:
- İnce Lavaş ya tortilla ekmeği ya da sıcak tırnak pide
Yapılışı:
Haşlanmış nohutlar blender yardımı yada patates ezeceği ile tamamen bulamaç olmayacak hafif taneleri kalacak şekilde ezilir. Tavada yağ ısıtılıp, biber ve domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur. Salçalara ezilmiş nohut ve istenilen baharatlar istenilen ölçüde eklenir. Ve bu şekilde salça ve nohut iyice birbiriyle birleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra salata malzemeleri oldukça minik ve ince doğranarak bol limonlu ve hafif sirkeli bir salata yapılır. Lavaşın içerisine yaklaşık 3-4 yemek kaşığı (aslında sizin seveceğiniz yoğunlukta) nohutlu karışım ve bir o kadarda salata eklenir. Üzerinden yine hafif bi limon suyu geçilip sarılır. Başladınız mı duramayacağınız bu lezzetle herkese afiyet olsun....
merak ettim en kısa sürede denemeliyim))afiyet olsun
YanıtlaSilMutlaka denemelisiniz, şimdiden afiyet olsun...
Sil