Malzemeler:
Tart Hamuru İçin:
- 250 gr tereyağı veya katı yağ
- 2 yumurta
- 10 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
İç Harcı İçin:
- 4 adet orta boy elma
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağ üzerine yumurta ve pudra şekerini ekleyin ve karıştırın. Bu karışıma kabartma tozu ve yavaş yavaş miktarı kontrol ederek unu ekleyin. Yağlı bir hamur olduğu için un miktarı gerçekten farklılık gösterdiğinden yavaş yavaş eklemekte fayda var. Elde edeceğiniz tart hamuru ele yapışmayacak, ancak yine de sert olmayan bir kıvama geldiğinde tart hamurunuz hazır demektir. Hamurun yaklaşık 1/4 ünü ayırıp streç filmle sararak dondurucuda bekletin. Bu sürede 4 adet elmayı kabuklarını soyarak minik minik küpler halinde doğrayın. Bir tavada elma, şeker(isteğe göre arttırıp azaltılabilir) ve tarçını(ben fazla sevmediğimden miktarı az tutuyorum, isteğe göre arttırıp azaltılabilir) suyunu salıp ve çekene kadar kavurun. En son cevizleri de ekleyerek altını kapatıp soğumaya bırakın. Kalan hamuru kelepçeli tart kalıbının tabanına ve yan kısımlarına 1 parmak kalınlığında yayın. Çatalla hamurunuzun üzerinde seyrek delikler oluşturun. Yapmış olduğunuz iç harcı da hamurun üzerine yayın. Dondurucuda bekleyen hamur parçasını rendenin büyük tarafı ile tartın üst kısmını tamamen kapatacak şekilde rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder