27 Ağustos 2014 Çarşamba

Meyveli ve Yulaflı Kurabiye - Sağlıklı & Lezzetli

Bu aralar sağlıklı beslenme ile imtihan edildiğimden mutfağımda bu yönde şekillenmeye başladı. Umarım bu tarz beslenmeyi alışkanlık haline getirir ve sağlık problemim son bulur bulmaz eski halime dönmem :) Bu dönemde şeker ve beyaz un hayatımızdan çıkmış durumda. O sebeple yaptığım tariflerde bir nebze nefs yatıştırıcı ama yine de lezzet açısından tatmin edici özellikte olmasına dikkat ediyorum. Bu kurabiyeler de ara öğünlerde sağlıklı ama göz doyurucu, fırından çıkmış bir lezzet ararken ortaya çıktı. Bu arada yulaflı kurabiyelerimizi şeker hastaları ve diyet yapan arkadaşlar ara öğünlerinde tüketebilirler;) Meyveli, yulaflı ve bol kuruyemişli, şekersiz, yağsız ve unsuz kurabiyemiz için neler gerekliymiş, neler yapılmalıymış göz atalım mı? 

Meyveli ve Yulaflı Kurabiye

Malzemeler :

- 1 tam olgunlaşmış şeftali (Aslında orjinal tarifinde muz kullanılıyor ama damak zevkinize ve evde olan meyvelere göre değiştirebilirsiniz.)
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı ceviz (ben badem ve cevizi karıştırarak kullandım, yine seçim size kalmış)
- 1 avuç kuru erik (tercihe göre kayısı, hurma, üzüm vb. kullanılabilir)
- 3 yumurta beyazı
- Tuz (çay kaşığının ucuyla)
- 1 tatlı kaşığı bal (tercihen)

Meyveli ve Yulaflı Kurabiye
(pişmeden önceki hali)

Yapılışı:

Hangi meyve ile yapacaksanız önce onu iyice püre kıvamında ezip 15 dk kadar bekletin ki şekeri iyice açığa çıksın. O esnada yulafı, cevizleri ve erikleri rondoda ayrı ayrı çekin. Daha sonra 3 yumurta beyazını bir çimdik tuz ile köpük köpük olup kıvam alıncaya kadar blender ile çırpın. Genişce bir kabın içerisinde tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışımdan kaşıkla parçalar alarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Verdiğim ölçüler ile ortalama 16 adet kurabiye çıkıyor. 180 C ısıtılmış fırında 13-15 dk üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Yalnız başından pek ayrılmanızı tavsiye etmem, çünkü yumurtalardan dolayı anında pişmeye başlıyor. Şimdiden afiyet olsun ! 

1 yorum:

  1. diyette olduğum şu dönemde bu tarifi görmem çok iyi oldu, en kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil