9 Ağustos 2014 Cumartesi

Yumuşacık Mozaik Kek

Yağmurlu bir İstanbul gününe, evde pişen bir kek kokusu kadar yakışan başka birşey daha düşünemiyorum. Fonda hafif ve sakinleştirici bir müzik, loş bir ışık, kek kokusu ve bir bardak yeni demlenmiş çay... İşte size mükemmel haftasonunun tarifi ! 

Herkesin kendince bir kek tarifi mutlaka vardır, işte bu da benimki... 2 sn de çırpar hemen fırına atar, bazen üzerine çikolata sosu ile, bazende muzlu puding ile servis ederim. Hadi malzemelere ve nasıl yapıldığına geçelim. Hııı bu arada sizin favori kek tarifiniz nedir ? 

Yumusak Mozaik Kek

Malzemeler:

- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt (belki 1 parmak az olabilir)
- 1 kabartma tozu
- 1 şekerli vanilin
- 1/1,5 su bardağı kadar un (kıvamına göre yarım bardak daha eklenebilir)
- 2/3 yemek kaşık kakao

Yapılışı: 

Yumurta ve şeker blenderın çırpma aparatı ile orta ayarda 2-3 dakika çırpılır. Bunlara sıvıyağ, süt, kabartma tozu, vanilin, un da eklenerek pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpılır. Bu karışımın 3'te 1'i kadarı başka bir kaba ayrılır ve kakao eklenerek iyice karıştırırılır. Kakao miktarı size az gelirse ekleyebilirsiniz. Kalıbınızın içerisine ıslatılmış ve sıkılmış yağlı kağıt serilir. (Islatarak sermemizin sebebi kalıbın şeklini güzelce alabilmesi.) Kalıba yerleştirdiğiniz kağıdınızın üzerine bir kaç damla sıvıyağ damlatıp bunu tabanına iyice yayın. Sade olan kek karışımını kalıba dökün ve ardından kakao karışımlı olanı üzerine dökün. Bir kaşık yardımı ile bir kaç yerden karıştırın ki piştiğinde içerisinde güzel güzel dalgalar oluşsun. 180 C fırında 45 dk kadar ara ara kontrol ederek pişirin. Pişip pişmediğini bir bıçak yada kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Bu arada benim kullandığım kalıp 30,5x14,5 cm Baton kek kalıbı. Ama bu ölçüler standart 23 cm 'lik yuvarlak kek kalıplarına da yeterli gelecektir. Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. çok güzel görünüyor tatlım
    eline sağlık
    bende çok yaparım

    YanıtlaSil