2 Eylül 2014 Salı

Muzlu ve Yulaflı KEK - Sağlıklı & Lezzetli

Şekersiz, unsuz, yağsız denemelerim yine son sürat devam etmekte. Ara öğünlerde süt veya şekersiz çay ile tüketebileceğim hafif de tatlımsı bir tat ararken, netten gördüğüm tariflerle kendi sevdiğim tatları karıştırarak bu sağlıklı ve lezzetli keke ulaştım. Ben sağlık sorunlarım sebebiyle bu tarz bir beslenmeye başlamış olsamda, hiç bir problemi olmayan eşim bile bu keke bayıldıysa bence sizde bir deneyin ;) İsterseniz bu sağlıklı tarifimiz için neler gerekliymiş onlara geçelim...

Muzlu ve Yulaflı KEK

Malzemeler :
- 1 tam muz
- 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 10 yemek kaşığı kadar süt
- 1 yumurta
- 1 avuç kadar ceviz-badem-fındık   (bu tarz kuruyemişlerde çiğ olanları tercih ediyorum.)
- Yarım avuç kadar kuru üzüm    (üzüm yerine hurma, kayısı, erik kurusuda kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığının ucuyla tarçın    (miktar damak zevkinize göre arttırılıp azaltılabilir)


Yapılışı:
Yulaflar un kıvamına gelene kadar rondoda çekilir. Daha sonra diğer kalan tüm malzeme yulafların üzerine eklenip kek hamuru kıvamına gelene dek çekilmeye devam edilir. Kuru üzümü isterseniz hepsiyle birlikte atıp çekebilir, yada ağzınıza daha büyük gelsin istiyorsanız çekme işlemi bittikten sonra ekleyebilirsiniz. Ben hepsini birlikte çektim ki, extra bal veya pekmeze gerek kalmasın ;) Daha sonra akışkan olan bu kek hamuru, yağlı kağıt serili kalıba dökülerek 200 C ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. Bu ölçülere göre resimdeki gibi ortalama 15 cm çapında bir kek çıkıyor, ki bu da yaklaşık ufak 8 dilim demek ;) Ara öğününüzde yanında bir bardak sütle 2 dilim olmak üzere tüketebilirsiniz ;) Afiyet olsun !

1 yorum:

  1. Geçmiş olsun canım, umarım sağlık problemin önemli değildir.
    Ve aslında herkes böyle beslense ne güzel olacak -arada kaçamak yapmak serbest tabii-
    Böyle denemeler yapıyor ve lezzetsiz sonuçlar elde ediyordum, bir de senin tarifi deneyeceğim:)

    YanıtlaSil