8 Temmuz 2014 Salı

Muzlu ve Kekli Parfe


Çok fazla dondurma ile arası olmayan bir kişi düşünün... Düşünemiyorsunuz değil mi, böyle bir kişi olamaz,olmamalı diyor da olabilirsiniz... Evet ama o kişi benim, kırk yıl yemesem aklıma dondurma gelmez :) Ancak ne olursa olsun, evde soğuk bişiler bulundurmak şu yaz aylarında acayip hayat kurtarıcı... Ani misafir gelmeleri, gece tatlı krizlerine birebir bir tarifle karşınızdayım bugün. Hemde çok kolay ;)


Malzemeler : 

Parfe İçin :
- 1 Paket Krem Şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket hazır kek veya sizin yaptığınız kek
- 1 büyük muz (Farklı meyveler veya kuruyemişler ile tatlandırabilirsiniz)
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı Çikolatalı Sos
- 1,5 çay bardağı süt
(Daha yoğun çikolata seviyorsanız miktarı isteğinize göre arttırabilirsiniz.)



Yapılışı: 
1 su bardağı soğuk süt ile Krem Şanti' yi 2-3 dakika kıvam alana kadar çırpın. Muz ve keki küpler halinde doğrayın. Çok fazla ufalamadan... Daha sonra kek ve muzları krem şantinin içine ekleyip, bir kaşık yardımı ile çok fazla parçalamadan karıştırın. Şeklini almasını istediğiniz kalıbın içerisini alüminyum folyo ile kaplayın ve karışımı bu kalıba yayın. Buzdolabınızın dondurucu kısmında 1-2 saat bekletin. Bu esnada çikolatalı sosunuzu süt ile devamlı karıştırarak pişirin ve soğutun. Dondurucudan çıkardığınız parfeyi öncelikle kalıbından çıkarıp servis tabağınıza alın, üzerini sos ile süsleyip tekrar dondurucuda bu şekilde 2 saat bekletin. Dondurma tadında parfenizle, hepinize afiyet olsun !!



2 yorum:

  1. tatlım bloğun harika olmuş
    hayırlı olsun parfeyi deniycem mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım,
      Şimdiden afiyet bal şeker olsun ;)

      Sil