İlk postumun ne olacağına henüz karar verememişken, bir anda her hafta yapıp daima dolapta bulundurduğum Erik Kompostosu olsun dedim. Yazları ikide bir dolabın kapağını açıp soğuk birşeyler ararız ya, mayhoş tadı ve buz gibiliğiyle o içinde ne olduğunu bilmediğiniz asitli içeceklere çok güzel bir alternatif... Ve yapımı oldukça basit ve kısa ! Bu arada bu tarifi tüm taze meyvelerle uygulayabilirsiniz...
Malzemeler :
- 500 gr erik
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çubuk tarçın
Yapılışı:
5 su bardağı su ile 1 su bardağı şekeri kaynatın. Daha sonra bu kaynayan şerbetin içerisine erikleri ekleyin ve yumuşayana kadar kaynatın. Dikkat, yumuşayana kadar, dağılana kadar değil ! Ocaktan alıp, soğumaya bırakmadan önce içerisine isterseniz 1 çubuk tarçın atıp reyhasını vermesini sağlayabilirsiniz. Ölçüleri isteğinize göre bu oranlarda arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Afiyet ve şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder